NO CAMINES TOT SOL

NO CAMINES TOT SOL
Diu Jesús: Jo sóc amb vosaltres fins a la fin dels temps

OFICI DIVÍ

SHALOM!

Així ens saludaria Jesús:

Shalom! (La Pau!).

Aquest és el Bloc de Religió de l´Escola. Aqui podreu trobar alguns videos que els nens poden veure a la classe i també informacions sobre temes religiosos així com un santoral en el que apareixen els noms de tots els nens que fan religió.

Igualment dir-vos:

a) Que teniu l’opció de fer-vos seguidors, amb lo qual estareu informats de totes les novetats

b) Que els vostres comentaris, consells i fins i tot crítiques enriqueixen aques espai i que sempre seran ben rebuts.

Espero que gaudiu d’aquest petit espai a la web!!

AMICS QUE ENS LLEGEIXEN

miércoles, 16 de noviembre de 2011

SIGNIFICAT DE LA CORONA D´ADVENT

Durant l'advent es prepara una corona de branques i flors, anomenada corona d'advent, amb quatre espelmes, una per a cada diumenge d'advent.

L'origen d'aquest costum és una tradició no cristiana que consistia a encendre espelmes a l'hiver amb el foc del déu Sol, perquè tornés amb la seva llum i la seva calor durant l'hivern. Els primers missioners van aprofitar els símbols d'aquesta tradició per evangelitzar les persones.
Partien dels seus costums per ensenyar-los la fe catòlica.

Veiem aquest símbols:
La forma circular: El cercle no té ni principi ni final. És el senyal de dues coses:
1)      Ens recorda que l'amor de Déu  és etern, sense principi ni final,
2)    Ens impulsa a imitar aquest amor estimant a Déu i al proïsme, fent-nos desitjar que el nostre amor tampoc s'acabi mai.

Les branques verdes: El verd és el color d'esperança i de vida.  Déu vol que esperem coses bones d'ell: el perdó dels pecats. quan fem les coses malament, i l’estar amb ell al cel al final de les nostres vides.

Les quatre espelmes se s'encenen d'una en una, durant els quatre diumenges de advent. Ens ensenyen a esperar amb paciència i ens recorden que Jesús és la llum.

Les pomes vermelles que adornen la corona representen els fruits del jardí del Edèn.   Amb una poma, Adam i Eva  van portar el pecat al món,  però van rebre també la promesa de que no romandrien sempre en la mort sinó que havia de venir un Salvador Universal. Ens fan pensar en la foscor provocada pel pecat que cega l'home i l'allunya de Déu. Després de la primera caiguda de l'home, Déu va anar donant a poc a poc una esperança de salvació que va il·luminar tot l'univers, com les espelmes de la corona.

El llistó vermell: Representa dues coses: el nostre amor a Déu i l'amor de Déu que ens embolcalla.


0 comentarios:

"Magical Template" designed by Blogger Buster