NO CAMINES TOT SOL

NO CAMINES TOT SOL
Diu Jesús: Jo sóc amb vosaltres fins a la fin dels temps

OFICI DIVÍ

SHALOM!

Així ens saludaria Jesús:

Shalom! (La Pau!).

Aquest és el Bloc de Religió de l´Escola. Aqui podreu trobar alguns videos que els nens poden veure a la classe i també informacions sobre temes religiosos així com un santoral en el que apareixen els noms de tots els nens que fan religió.

Igualment dir-vos:

a) Que teniu l’opció de fer-vos seguidors, amb lo qual estareu informats de totes les novetats

b) Que els vostres comentaris, consells i fins i tot crítiques enriqueixen aques espai i que sempre seran ben rebuts.

Espero que gaudiu d’aquest petit espai a la web!!

AMICS QUE ENS LLEGEIXEN

miércoles, 28 de diciembre de 2011

EL BOIX GRÈVOL


El boix grèvol és un arbust perenne que ha estat una espècie molt valorada pel seu poder medicinal. 
El boix grèvol pot arribar a assolir una alçada considerable, uns 20 metres, malgrat que la seva presentació més habitual, és en forma d’arbust. I té una característica que el fa un arbre gairabé màgic: és molt consistent, la seva fusta és molt resistent i difícilment es podreix.
Com molts altres productes, el boix grevol ens ve d'América, importat pels anglesos. Allà els indis la feien servir com a planta medicinal. 
No triga en convertir-se també en Europa en la planta Nadalenca per excel·lència.
Actualment es cultiven més de 70 varietats amb aplicacions tant en jardineria, com durant el Nadal per tal de confeccionar garlandes i tota classe d’ornaments.
Recordar que és una espècie protegida per la llei i està prohibit agafar-ne de la natur

Boix grèvol de Ventolà é famós a Catalunya. Està situat entre el veïnat i l'església de Sant Cristòfol, i té més d'una dotzena de branques ben gruixudes amb fullatge d'un verd fosc, que és part destacada del paisatge.
En tractar-se d'una espècie protegida, les dimensions que ha assolit aquest exemplar l'han portat a ésser catalogat com "arbre monumental" per part del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya.
El grèvol es present en molt boscos del Ripollès com arbust o en forma d’arbust. Estem davant una arbre típic de la vegetació atlàntica europea i també de la muntanya mitjana mediterrània, sempre en ambients ombrívols, i en boscos de fagedes, pi roig i rouredes, i creix en altituds d’entre 1.000 o 2.000 metres d’altitud.

1 comentarios:

Conxi dijo...

Entrada més vista el dia 8 de gener del 2012

"Magical Template" designed by Blogger Buster