NO CAMINES TOT SOL

NO CAMINES TOT SOL
Diu Jesús: Jo sóc amb vosaltres fins a la fin dels temps

OFICI DIVÍ

SHALOM!

Així ens saludaria Jesús:

Shalom! (La Pau!).

Aquest és el Bloc de Religió de l´Escola. Aqui podreu trobar alguns videos que els nens poden veure a la classe i també informacions sobre temes religiosos així com un santoral en el que apareixen els noms de tots els nens que fan religió.

Igualment dir-vos:

a) Que teniu l’opció de fer-vos seguidors, amb lo qual estareu informats de totes les novetats

b) Que els vostres comentaris, consells i fins i tot crítiques enriqueixen aques espai i que sempre seran ben rebuts.

Espero que gaudiu d’aquest petit espai a la web!!

AMICS QUE ENS LLEGEIXEN

lunes, 21 de mayo de 2012

AL SHAVOTH, MENJEM FORMATGE


La cultura jueva està molt vinculada als productes lactis.
En la nostra rica i variada tradició gastronòmica, els lactis ocupen un lloc destacat. Fins i tot en algunes festivitats com Shavuot o Janucá (Shavuot o Pentecosta, és la festa de la Setmanes i Janucá és la Festa de les Lluminàries i coincideix en dates amb el Nadal), es serveixen menús totalment lactis en els sopars familiars i comunitàries.


El formatge blanc és un lacti emblemàtic de la gastronomia jueva. A tots els països on han viscut jueus, s'ha desenvolupat una variant d'aquest formatge.

De color blanc, consistència pastosa i sabor delicat, aquest formatge s'obté a partir de la llet d'ovella o de mescles (amb vaca o cabra). S'elabora mitjançant un procés de coagulació controlat, en el qual s'afegeix a la llet qualls naturals o bacteris del tipus lactobacilus.

Els principals formatges blancs elaborats a Espanya són:

Formatge de Burgos: és el més popular de tots els frescos. Suau i digerible. Antigament s'elaborava amb llet d'ovella però ara s'utilitza llet de vaca o barreges de vaca i ovella. Es menja acompanyat de mel, codony o nous (tradicional postres d'avis), o bé en amanides. Es produeix a Burgos (Comunitat de Castella i Lleó).

Formatge de Villalón: formatge fresc tradicional i sense fermentar. De pasta tova i compactada, en algunes regions l'anomenen "Pota de Mul". El seu sabor és fresc i molt agradable i combina bé amb amanides de verdures crues o temperades. S'elabora en dues variants: formatge fresc i formatge madur de pasta premsada. Es produeix de manera tradicional amb llet d'ovella pura o barrejada amb llet de vaca, a les comarques de Valladollid, Lleó i Zamora.

Formatge tipus Cabra: és un formatge blanc, madur i de pasta premsada. Pràcticament no té escorça, el seu aroma és làctic i el seu sabor salat. Es produeix a les comarques de Castella-Lleó.

(Els formatges blancs casher a Espanya són produïts per Albe Làctics del Jarama, segons informació del Rabinat de Madrid).

També s'elaboren a Espanya:

Mozzarella: d'origen italià, sabor suau i forma compacta i rodona i sense crosta exterior.

Quark: d'origen centreeuropeu i molt lleuger. Es produeix amb llet desnatada.
L'elaboració de formatges i altres productes lactis casher d'Espanya es concentra en les Comunitats de Castella-Lleó, Galícia, Astúries i Barcelona. Els calls més properes a la producció de lactis a Espanya són Toledo, Lleó, Segòvia, Ribadavia, Oviedo, Girona, Barcelona i Tortosa.

0 comentarios:

"Magical Template" designed by Blogger Buster