NO CAMINES TOT SOL

NO CAMINES TOT SOL
Diu Jesús: Jo sóc amb vosaltres fins a la fin dels temps

OFICI DIVÍ

SHALOM!

Així ens saludaria Jesús:

Shalom! (La Pau!).

Aquest és el Bloc de Religió de l´Escola. Aqui podreu trobar alguns videos que els nens poden veure a la classe i també informacions sobre temes religiosos així com un santoral en el que apareixen els noms de tots els nens que fan religió.

Igualment dir-vos:

a) Que teniu l’opció de fer-vos seguidors, amb lo qual estareu informats de totes les novetats

b) Que els vostres comentaris, consells i fins i tot crítiques enriqueixen aques espai i que sempre seran ben rebuts.

Espero que gaudiu d’aquest petit espai a la web!!

AMICS QUE ENS LLEGEIXEN

sábado, 13 de diciembre de 2014

SANTA LLÚCIA

El dia de Santa Llúcia és un dels pocs dies dedicats a sants que s'observen en els països escandinaus, on se celebra a escoles, instituts i fins i tot en els espais laborals. 

Les raons son variades:

A l'antic calendari, la nit de Santa Llúcia era la més llarga de l'any; era el moment de tenir el rebost ple de cara al Nadal. No obstant això de vegades no era així; el mal temps, les males collites ... 

Diuen que un any a la regió de Värmland es passava molta gana i que  una nena amb espelmes enceses en els cabells va visitar un poble famolenc, carregant cistelles amb pa. Aquesta llegenda és l' origen d' una tradició que s'estén per Suècia amb els segles, i avui dia abasta a la resta dels països escandinaus.  El Festival de Santa Llúcia es celebra avui en escoles, hospitals, empreses i pobles.

En les celebracions tradicionals, Santa Llúcia es presenta com una dona jove amb llums i dolços. 


En tota Suècia, s'organitzen processons de nens cantors, vestits de blanc, amb llargues camises adornades amb cintes vermelles voltant, que formen una estampa gairebé de conte. Les processons estan dirigides per una dona vestida amb una corona d'espelmes o llums enceses al cap, que simbolitza a Santa Llúcia,la segueixen més noies amb espelmes i nois disfressats d' estels. Al final de tot van els nens més petits vestits de follets.
A més perviu el costum tradicional de que la filla gran de cada família, vestida amb una túnica blanca, faixa vermella i una corona amb nou espelmes, desperti a la resta de la família, servint cafè i pastes de Santa Llúcia, marcant així el començament de la temporada de Nadal a Suècia.


0 comentarios:

"Magical Template" designed by Blogger Buster