NO CAMINES TOT SOL

NO CAMINES TOT SOL
Diu Jesús: Jo sóc amb vosaltres fins a la fin dels temps

OFICI DIVÍ

SHALOM!

Així ens saludaria Jesús:

Shalom! (La Pau!).

Aquest és el Bloc de Religió de l´Escola. Aqui podreu trobar alguns videos que els nens poden veure a la classe i també informacions sobre temes religiosos així com un santoral en el que apareixen els noms de tots els nens que fan religió.

Igualment dir-vos:

a) Que teniu l’opció de fer-vos seguidors, amb lo qual estareu informats de totes les novetats

b) Que els vostres comentaris, consells i fins i tot crítiques enriqueixen aques espai i que sempre seran ben rebuts.

Espero que gaudiu d’aquest petit espai a la web!!

AMICS QUE ENS LLEGEIXEN

domingo, 17 de febrero de 2013

I ARA QUÍ SERÀ PAPA?


Fins al dia 28 de febrer, Benet XVI segueix sent el Papa. Després hi ha un període en el qual s'ha de triar una altra persona que el substitueixi.
L'elecció d'un Papa és un ritual de llarga tradició que està regulat fins al més mínim detall. Es diu "conclave".
Joan Pau II el va reformar el 1996 en el seu escrit 'Universitat Domini Gregis'.

Qui elegeix el nou papa?
Entre tots els bisbes del món, alguns són més cardenals. Tots els bisbes que siguin cardenals i tinguin menys de 80 anys poden triar papa. Per això se'ls anomena electors.
Per elegir el nou Papa n'hi ha 118 cardenals electors que vénen de 48 països. D'Europa hi ha 62 i d'Amèrica Llatina 19. Els altres són de la resta de països.

Quan se celebra l'elecció?
El conclave per a l'elecció del successor s'ha de celebrar pasats15 dies des de la mort o renúncia del papa (i com molt tard vint). L'elecció es celebra a la Capella Sixtina del Vaticà. 
El conclave comença al matí, a la basílica de Sant Pere, amb una missa. 
A la tarda canten una cançó que es diu "Veni Creator" (Vine Creador) a la Capella Paolina per demanar l'ajuda de l'Esperit Sant. 
Més tard entren a la Capella Sixtina.

Quant de temps dura l'elecció?
L'elecció pot durar hores, dies o setmanes. 
El primer dia del conclave només hi ha una ronda electoral. Després quatre per dia. 
Si l'elecció es perllonga diversos dies, es realitzen pauses de reflexió.

Quina majoria es necessita per a l'elecció d'un papa?
Primer cal una majoria de dos terços i si l'elecció no es produeix durant diversos dies, es pot triar per majoria absoluta.

Qui proposa als candidats per a la successió?
No hi ha cap candidat ni tampoc campanya electoral. Cada cardenal escriu en una papereta el nom d'aquell que creu que hauria de sortir elegit "segons la voluntat de Déu". Votació després votació es va perfilant llavors el favorit.

Poden votar també cardenals malalts?
Sí, però han de poder quedar-se al Vaticà durant tot el conclave. Entre els cardenals hi ha tres "infirmarii" encarregats dels malalts. Si els malalts enllitats, els "infirmarii" van a recollir la papereta i la dipositen en el seu nom en l'urna. Pensant especialment en els cardenals malalts i d'edat avançada, Joan Pau II va manar construir dins del Vaticà una casa d'hostes, perquè tinguessin un allotjament magnífic durant el conclave.

És l'elecció pública? Es retransmet per televisió?
No, es produeix a porta tancada enmig d'un gran hermetisme (conclave = amb clau). La Capella Sixtina és registrada per experts a la recerca de micròfons o càmeres de televisió ocultes. Les gravadores estan també prohibides. Durant el conclave, els cardenals electors no tenen permès telefonar, ni rebre correu, ni llegir el diari, ni veure la televisió. A més, es comprometen a guardar silenci sobre tot el parlat durant el conclave. No es publiquen els resultats de les rondes electives.

Quan s'anuncia l'elecció del papa?
Poc després de l'elecció. Es pot reconèixer perquè de la xemeneia de la Capella Sixtina surt fum blanc en cremar les paperetes. Abans, quan les rondes electives conclouen sense l'elecció d'un pontífex, les paperetes es barregen amb peix, de manera que en cremar emeten un fum negre.


Quan es presenta el nou papa en públic?
Després de l'elecció, el degà del col·legi cardenalici pregunta a l'elegit si accepta el càrrec i amb quin nom vol governar. Els cardenals li juren obediència, es resa una oració d'acció de gràcies i l'anomenat "cardenal protodiácono" presenta el nou papa a la Plaça de Sant Pere amb la fórmula "Habemus Papam". El nou pontífex es presenta doncs, davant la multitud i imparteix la seva primera benedicció "Urbi et Orbe" ("a la ciutat i el món").

0 comentarios:

"Magical Template" designed by Blogger Buster