NO CAMINES TOT SOL

NO CAMINES TOT SOL
Diu Jesús: Jo sóc amb vosaltres fins a la fin dels temps

OFICI DIVÍ

SHALOM!

Així ens saludaria Jesús:

Shalom! (La Pau!).

Aquest és el Bloc de Religió de l´Escola. Aqui podreu trobar alguns videos que els nens poden veure a la classe i també informacions sobre temes religiosos així com un santoral en el que apareixen els noms de tots els nens que fan religió.

Igualment dir-vos:

a) Que teniu l’opció de fer-vos seguidors, amb lo qual estareu informats de totes les novetats

b) Que els vostres comentaris, consells i fins i tot crítiques enriqueixen aques espai i que sempre seran ben rebuts.

Espero que gaudiu d’aquest petit espai a la web!!

AMICS QUE ENS LLEGEIXEN

domingo, 4 de marzo de 2012

QUARANTA DIES AMB ELS QUARANTA ÚLTIMS: FILIPINES


FILIPINES
Població: 93.260.798
Capital: Manila
IDH: 0,644 (núm. 112)


EL DRET A LA VIDA
DRET A PROTECCIÓ CONTRA
LES DESAPARICIONS FORÇADES


James Balao, cofundador de l'organització dels pobles indígenes Aliança del Poble de Serralada, va desaparèixer el 17 de setembre de 2008 a la localitat de La Trinitat, al nord de Filipines. 
Segons uns testimonis, Balao havia estat segrestat per uns homes armats que van afirmar que eren agents de policia. L'Organització també ha afirmat que segons els seus informes James Balao segueix viu i el retenen les forces de seguretat de l'Estat en un lloc desconegut, on pot córrer perill de patir tortures i altres maltractaments. Cinc legisladors han demanat a la Cambra de Representants de Filipines que porti a terme una investigació i van afirmar que la desaparició podria tenir relació amb el seu treball de defensa dels drets humans dels pobles indígenes del nord de Filipines.

Els territoris dels pobles indígenes són rics en recursos naturals i minerals vitals com l'or, el coure i la plata. L'estat ha atorgat consistentment l'accés fàcil a grans empreses a les terres fusteres, mineres, agrícoles i fins i tot als parcs nacionals a través de patents, llicències, permisos, concessions, contractes d'arrendament a llarg termini i programes d'eco turisme o biodiversitat. Les comunitats i organitzacions indígenes de tot el país estan sent devastades per la creixent militarització i els abusos als drets humans, especialment a través de les matances polítiques incessants a nivell nacional. Les terres indígenes incloses en les comandes de permisos de mineria assolien 14.498.526 hectàrees al febrer de 2001, és a dir, el 48% del total de la superfície territorial de les Filipines. Fins avui, s'han construït set mega preses en territoris indígenes i es planeja la construcció de més.

FONT: www.amnesty.org - www.iwgia.org


SIGNAT I RATIFICAT

Convenció Internacional per a la protecció de totes les persones contra les desaparicions forçades. Art 1 i 2:

Ningú no serà sotmès a una desaparició forçada. En cap cas podran invocar circumstàncies excepcionals com ara estat de guerra o amenaça de guerra, inestabilitat política interna o qualsevol altra emergència pública com justificació de la desaparició forçada. Als efectes d'aquesta Convenció, s'entén per «desaparició forçada" l'arrest, la detenció, el segrest o qualsevol altra forma de privació de llibertat que siguin obra d'agents de l'Estat o per persones o grups de persones que actuen amb l'autorització , el suport o l'aquiescència de l'Estat, seguida de la negativa a reconèixer aquesta privació de llibertat o del ocultació de la sort o el parador de la persona desapareguda, sostraient-la a la protecció de la llei.

DEL DRET A FET

Escriu en un paper:

ON ÉS JAMES Balao?
(El teu nom) VOL SABER-HO

i posa-ho en un lloc visible on ho vegis avui amb freqüència.

 En acabar el dia, fica-ho en un sobre i envia'la l'ambaixada de Filipines al teu país (A Espanya: c / Eresma 2-28002 Madrid). Fent-ho així t'afegiras a moltes persones que, gràcies a la iniciativa d'Amnistia Internacional, ja ho han fet.

PREGÀRIA

On és James Balao, Senyor?
On són tantes persones desaparegudes
després d'haver defensat amb valentia
els drets d'altres persones?
On són, Senyor, la nostra consciència i compromís?
On?

0 comentarios:

"Magical Template" designed by Blogger Buster